De Aprilia RS 660 in de maak

Aprilia staat bekend om sportieve motoren met veel inhoud. Dat betekent altijd een motor met een cilinderinhoud van 900cc of meer. Maar nu lijkt het erop dat de Italiaanse motorfabrikant een middelzware fiets op de markt gaat brengen. Aprilia gaat de RS 660 bouwen, tenminste dat beweert de website Moto-Station.

In een interview met een vertegenwoordiger van Piaggio (eigenaar van Aprilia), werd onthuld dat het bedrijf doorgaat met het ontwikkelen van de RS 660 Concept. Een productiemotor zal in 2020 gereed zijn. Volgens het bericht zegt Aprilia dat de productieversie zijn opwachting maakt op de komende EICMA in Milaan.

De markt van middelzware sportmotoren zou een Aprilia-model goed kunnen gebruiken. Onderhand is er sprake van een heuse trend, maar dat Aprilia zich op deze markt begeeft is op z’n minst verrassend.

De 660cc paralleltwin die de ‘kleine’ RS aandrijft, is in wezen de helft van het RSV4 blok. Dus moet hert wel een motor zijn met veel vermogen. Enig idee wat de Aprilia moet gaan kosten, is nog niet bekend. Maar ongetwijfeld zal ie iets meer kosten dan de andere motoren in dit segment.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL