maandag 30 januari 2023

BMW patenteert ontwerp dat waarschijnlijk de F850RS is

Onlangs zijn er in Brazilië enkele designoctrooien aangevraagd. De beelden bij het octrooi lijken op het BMW 9cento concept, maar dan een productieversie. Deze sporttour heeft nog geen naam. Maar het zou heel goed de nieuwe F850RS kunnen zijn.

Motor1 Brazil is de eerste die een afbeelding uit de octrooiaanvraag in handen kreeg. Sindsdien hebben Motorcycle.com en enkele andere websites op nog meer beeld gejaagd. Zoals je aan het beeld kunt zien, lijkt het model sterk op het 9cento concept.

Over het geheel genomen is de productieversie van de motor iets vloeiender en minder radicaal dan het 9cento concept. De kuip is minder groot en de zithoogte lager. De vering ziet er min of meer hetzelfde uit. De productiemotor lijkt wel een meer compleet ogende achterkant te krijgen. Verder valt de grotere uitlaat op.

Het voor- en achterzijde laten symmetrie zien. De motor heeft een sportieve uitstraling, die om een sportieve berijder lijkt te vragen. Motorcycle.com suggereert dat de BMW F850 RS op de EICMA in Milaan z’n debuut zal maken.

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen