donderdag 2 februari 2023

Officieel: Ten Kate met Yamaha terug in het WK Superbike

De oplettende MOTO73-lezer weet het al een tijd en nu is het officieel. Ten Kate Racing keert met de Yamaha R1 terug in het WK Superbike. Daarmee staan er dus vanaf Imola of Jerez – Imola het doel, Jerez wellicht realistischer – vijf Yamaha’s aan de start. Het grote verschil tussen de R1’s van Pata Yamaha en GRT Yamaha is echter dat de Ten Kate Racing Yamaha in eigen huis ontwikkeld zal gaan worden. Dat wil dus zeggen in de thuisbasis van Ten Kate in Nieuwleusen en dat maakt het project meteen mega interessant, zeker omdat ze alle input die nodig is van Yamaha gaan krijgen. Het kan dus zomaar een interessante strijd gaan worden tussen Michael van der Mark op de Pata Yamaha en de Ten Kate Racing Yamaha al zal het zeker ook niet meevallen voor Ten Kate om meteen op die boot te springen. 

In het WK Superbike zitten de Yamaha’s op dit moment erg dicht bij elkaar. Dat doet vermoeden dat de R1 aan de limiet zit. De kans is groot dat Ronald ten Kate en zijn team daar alleen heel anders over denken en niet kunnen wachten om het ontwikkelingstraject met de Yamaha te starten. Dat gaan ze doen met Loris Baz. Ook dat is geen verrassing voor de MOTO73-lezers, want tegelijkertijd met het bericht dat Ten Kate Racing de rentree kenbaar maakte, postte Baz op zijn Facebook-pagina dat er binnenkort groot nieuws te melden zou zijn. Dat grote nieuws is nu dus wel duidelijk.

Overigens gaat Yamaha niet alleen een grote spelen in het SBK-project van Ten Kate, dat geldt zeker ook voor Ten Kate Racing Products, want dat wordt een heuse Yamaha Pro Shop. Speciaal voor coureurs op werkelijk elk niveau. Dat doet inderdaad heel veel denken aan wat Racing Products lang deed met Honda en dat is ook precies de bedoeling. 

In de nieuwe MOTO73 een uitgebreid interview met Ronald ten Kate en Kervin Bos over de afgelopen maanden, die hen van Honda naar Yamaha bracht. 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen