De Citrix-file; ben jij er al tussendoor gereden?

Even dachten we het verkeerd gehoord te hebben op de verkeersinformatie, maar sinds vanmorgen bestaat de Citrix-file echt. Let wel, spreek het uit op z’n Nederlands want anders heb je wellicht niet door dat we doelen op zo’n lange rij stilstaande auto’s.

Wat er precies aan de hand is? Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft de Rijksoverheid en vitale organisaties, zoals energievoorziening, de telecom- en de financiële sector, die werken met Citrix-servers geadviseerd deze uit te schakelen vanwege een beveiligingslek. Bij misbruik kunnen kwaadwillende directe toegang krijgen tot het lokale netwerk en systemen, aldus het Nationaal Cyber Security Centrum.

Als gevolg van dit lek, kunnen veel mensen niet thuiswerken en moeten dus de (snel)weg op om naar het werk te gaan. Als resultaat daarvan stonden vooral in de Randstad meer files. Precies, de Citrix-files.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL