De Husqvarna Svartpilen 401

Husqvarna toonde op de EICMA niet alleen de Vitpilen 401 aan het publiek, maar ook de Svartpilen 401. Beiden ontlenen hun naam aan de Husqvarna Silverpilen, dat ‘zilveren pijl’ betekent. Vitpilen is Zweeds voor ‘witte pijl’ en Svartpilen.. je raadt het al. 

Volgens Husqvarna maken deze twee versies duidelijk waar zij heen willen met het merk. Volgens Husqvarna kan hij niet worden ingedeeld in een bestaande motorcategorie. We mogen de nieuwe modellen van het merk niet in een hokje drukken, maar we doen dit lekker toch. Hoewel ze het zelf dus niet zo noemen is deze ‘zwarte pijl’ de scrambler-versie van de Vitpilen. Met zijn noppenbanden en het rek op de tank komt hij over alsof je er iets minder zuinig op hoeft te zijn dan op de Vitpilen. De bodem- en uitlaatbeschermer bevestigen dit idee. De zithouding is wat meer rechtop en het stuur hoger. Net als de Vitpilen huist het molybdeen-stalen buizenframe een 375cc ééncilinder. In tegenstelling tot de Vitpilen heeft de Svartpilen geen lang zadel met plek voor twee personen, maar twee losse zadels. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Volgende artikel

De Energica EsseEsse9

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL