En wéér wordt de motorfiets vergeten!

November wordt een horrormaand op de weg, zo lezen we vanochtend op de website van het Algemeen Dagblad.

November is sowieso al een drukke maand omdat bijna niemand vrij neemt in deze tijd. Niet zo gek natuurlijk met de herfstvakantie net achter de rug en de kerstvakantie aanstaande. Daarnaast speelt het weer vaak een weinig positieve rol bij de verkeersdrukte. Tel daarbij de wintertijd op en het is bingo. Gemiddeld zijn er alleen al 324 ongevallen per dag in deze maand. Daarnaast zijn er paar ingewikkelde werkzaamheden. Ellende dus.

De ANWB springt handig in op dit ‘dreigende nieuws’ en komt met vijf tips plus zelfs een supertip om files te ontwijken, bedacht door ANWB-filelezer Bianca Damink. Iemand met ervaring dus. Haar tips zijn dan ook zeker niet slecht, alleen er wordt wederom met geen woord gesproken over het grote voordeel van de motor in dit soort omstandigheden. Bizar!

Bij Tip 3 komt ze overigens heel dichtbij maar een eclectische scooter kunnen wij helaas toch niet goed rekenen…

Overigens zijn wij de laatste om te roepen dat op de motor tussen de file doorrijden ontspannen of zorgeloos is. Iedereen heeft ooit minimaal een oei moment gehad, maar samen staan we sterk. Daarom zijn we erg benieuwd naar jullie tips om veilig door de file heen te rijden.

Deel ze hieronder en help elkaar.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

 • Sander 28/10/2019 at 14:17

  hou het rustig en relaxed. En als je het gevoel hebt dat je er niet doorkan KAN je er ook vaak niet door. Dan wacht je gewoon even. KISS; keep it simple and stupid. Dan komt iedereen veilig thuis

  Antwoord
  • Chris 01/11/2019 at 00:51

   De uitdrukking is KISS: Keep it Simple Stupid

   Antwoord
 • Dirk Schaap 28/10/2019 at 22:19

  Tip: smal stuur, spiegels niet verder uitstekend dan je stuur, smalle Kuip & een smal blok; kortom: hoe smaller hoe béter!

  Antwoord