Gaan we Repsol Energica’s zien?

Repsol, het olie- en gasconcern dat een flinke steun in de rug is voor het Honda fabrieksteam in de MotoGP, zou haar bedrijf niet verder willen laten groeien op basis van delving van fossiele brandstoffen. Ze zien kansen in groene energie van de wind en de zon.

En dat schept toch vragen. Want het lijkt toch of het bedrijf dus iets meer aan zijn imago wil werken. Oliemaatschappijen zijn nu eenmaal altijd de bad guy de laatste paar decennia. Motorsport an sich overigens ook. Sinds de mens inziet dat het meehelpt aan de opwarming van de aarde gaan er steeds meer stemmen op dat het allemaal wat groener moet en kan. De Moto-E is daar een mooi voorbeeld van. Een milleuvriendlijker alternatief voor motorsport.

En als sponsor van het team dat vorig jaar nog wereldkampioen werd in de koningsklasse zou het natuurlijk een enorme imagostunt zijn om een team in de Moto-E te sponsoren en ook daar wereldkampioen mee te worden. Het zou zo maar kunnen.

Maar wordt het imago van vervuilend bedrijf echt zoveel beter met zo’n stunt? Nee. Want het bedrijf zegt enkel niet meer te willen groeien. Repsol is een enorme jongen en de oliemarkt zit in moeilijk water door spanningen in het Midden-Oosten. Dat je dan even niet wilt groeien is eigenlijk alleen maar logisch. Dat ze kansen zien in groene energie kkun je natuurlijk ook wel zien aankomen want dat zit nu eenmaal in de lift, zeker in Spanje – waar Repsol gevestigd is – waar nog maar mondjesmaat met natuurkracht wordt gewerkt. We wachten af tot de daad bij het woord wordt gevoegd.

foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL