Handstand op motor met 122 km/u

Marco George beschikt over hele grote ballen. De Britse stuntman heeft het record handstand op de motorfiets verpletterd. De dertigjarige Engelsman bracht het op 122 km/u terwijl het voorheen op 48 km/u stond. Stel jezelf eens voor welke krachten er op je worden uitgeoefend als je met 120 km/u op je kop op een motorfiets staat en het record wordt alleen nog maar knapper.

Nieuwe valhelm

George zette het record afgelopen weekend tijdens de Straightliners World’s Fastest Wheelie Competition op het vliegveld van Elvington. Het liep niet allemaal even soepel. Op zaterdag moest hij een nieuwe valhelm kopen omdat zijn eigen exemplaar niet door de technische keuring kwam. Voordat hij gewend was aan de nieuwe vorm van de helm had hij er een aantal mislukte pogingen op zitten. Bij zijn eerste geslaagde poging schopte hij het tot 109 km/u (68 mph), maar hij wilde gaan voor de maximale snelheid in Engeland (70 mph).

Moedertje beloofd

De stuntman denkt dat 122 km/h wel zo’n beetje het maximum is van wat een lichaam fysiek aan kan. Het kostte George weken van training om zijn lichaam zo sterk te krijgen. De stuntman gaat geen nieuwe poging wagen om het record nog scherper te zetten. Hij beloofde zijn moedertje dat hij zou stoppen als hij 70 mph zou halen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL