Hesketh komt met 24

Het is tijd voor de exclusieve Britten. In het vorige nummer konden we je melden dat Brough Superior een nieuw model op de markt ging brengen, nu blijkt ook Hesketh een nieuwe machine te hebben ontwikkeld. Paul Sleeman, sinds drie jaar eigenaar van Hesketh Motorcycles, gaat in 2014 namelijk de 24 produceren, die een ode aan de Formule 1-geschiedenis van het merk moet zijn. De modelnaam staat gelijk aan het autonummer waarin James Hunt in 1975 reed. 

Aan boord van de 24 heb je een dikke 56 graden V-twin met 1950 cc. Hoewel het koppel nog niet is vrijgegeven, weten we wel dat ’ie 120 pk’s levert. Niet veel, maar een machine als deze Hesketh 24 moet het vooral van zijn flinke koppel hebben. En dat moet er voldoende uitgehaald kunnen worden, lijkt ons. Ook wil eigenaar Sleeman alleen topmateriaal op de 24 laten monteren, waardoor er gekozen is voor Öhlins-vering, Beringer-remklauwen en BST-wielen van carbonfiber. 

De styling is dus vooral gebaseerd op de Formule 1-geschiedenis van Hesketh en dat is terug te zien in verschillende details. Goed zoeken en je vindt onder meer het circuit van Zandvoort (waar Hunt in 1975 de Grand Prix wist te winnen) terug op de motor, evenals de Schotse en Engelse vlag. De tweewielige ode aan Hunt zal vanaf februari 2014 geleverd gaan worden en Hesketh zal er 24 van maken. Tsja, hoe kan het ook anders.

 

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL