Motorrijder daagt per ongeluk motoragent uit

Als je zo nodig een stoplichtsprint wilt doen, kies dan geen politieagent als tegenstander uit. Het klinkt logisch, maar een motorrijder in Zwolle leerde het afgelopen week op de harde manier. Hij daagde een motorrijder naast hem uit voor een wedstrijdje op de N337. Dat zijn opponent een agent in burger was op een onopvallende motorfiets werd hem pas duidelijk toen hij aan de kant werd gezet.

Motorrijder helpt politie bij het vangen van inbreker

Motor in beslag genomen

De motorrijder ‘won’ de wedstrijd, maar het is een klassieke pyrrusoverwinning. Hij reed 150 km/u (na correctie) waar 70 km/u toegestaan is. Bovendien haalde hij rechts in en hield geen afstand tot zijn voorganger. Omdat hij ruim twee keer harder reed dan toegestaan, heeft de politie de motor in beslag genomen. Alle partijen zijn het er over eens dat dit een dikke boete gaat opleveren. Over de wedstrijd zijn uitdager en agent het minder eens. Volgens de motoragent trok de motorrijder uit eigen beweging hard op, volgens de motorrijder was het toch echt een wedstrijd.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL