13 C
Nederland
donderdag 26 mei 2022

Gaan Marquez en Hamilton de strijd met elkaar aan?

De snelste mannen op aarde op twee en vier wielen willen graag de strijd met elkaar aan gaan. Vijfvoudig wereldkampioen in de MotoGP Marc Marquez vertelde in een interview in Sportsmail dat hij tegen Lewis Hamilton wil racen in een Formule 1-auto en op de motorfiets. De Brit neemt de uitdaging graag aan. ‘Let’s go bro’ liet de Britse coureur op Instagram weten. Is een Race of Champions aanstaande?

Voor de duvel niet bang

Het is maar de vraag of de teambazen bij Honda en Mercedes net zo enthousiast zijn. Dat Hamilton dol is op motoren weten we al langer, zijn teambazen herinneren vast alleen zijn crash op Jerez. Dat de excentrieke Brit het gashendel op een motorfiets weet te vinden, zag onze eigen Michael van der Mark met eigen ogen. Hij voorzag zijn vierwielige collega – voor de duvel niet bang – van een paar tips om alles heel te houden.

Marquez in een F1-auto

Marc Marquez reed al eens 43 ronden in een F1-auto van Red Bull. Mark Webber leerde hem de limieten van een racewagen ontdekken. Die leerde hij kennen want de kleine Spanjaard spinde een bocht uit. Hij reed toen zo’n zes seconden langzamer dan de poletijd van Felipe Massa in 2014. De MotoGP-coureur moest vooral wennen aan de onvoorstelbare remkracht en bochtensnelheid. Als motorracer voelde hij zich veilig in de cockpit, maar op de motor voelt hij zich vrijer en voelt hij waarschuwingen van de motorfiets beter dan in een auto.

Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen