KTM presenteert Adventure R Rally

We zijn net gewend aan de 790 Adventure R en dus vinden de Oostenrijkers het hoog tijd om een exclusievere versie bekend te maken. Slechts 500 stuks worden er namelijk gebouwd van deze Rally-uitvoering van die twin. Nog extremer gericht op avontuurlijk reizen dan de Adventure en Adventure R. ‘Gemakkelijk doorkruis je een continent om aan de start van een rally te verschijnen’ lezen we in het persbericht. Toe maar. Dat doet vermoeden dat KTM een dergelijke rally gaat organiseren, maar dat terzijde.

Vering
Een potente knaap dus, die Rally. Dat heeft voornamelijk te maken met zijn afwijkende uitrusting. De focus ligt bij de verbeterde vering. KTM hangt er namelijk XPLOR PRO-vering van WP aan. Systemen die vergelijkbaar zijn met het materiaal waar de echte rallyrijders in bijvoorbeeld de Dakar mee op pad gaan. De voorpoten zijn zo minimalistisch mogelijk bedacht zodat er zo min mogelijk interne componenten in de weg zitten van de vloeistof. Die kan daardoor vrij stromen en goed dempen. De achtervering maakt gebruik van een Progressief Demping Systeem is volledig instelbaar. Bij elkaar win je voor en achter 30 mm aan veerweg en stijgt de zithoogte met dezelfde afstand naar een indrukwekkende 910 mm. Daarmee moet de 790 zowaar echt aanvoelen als een rallymachine zoals KTM die in de Dakar levert.

Uitrusting
De velgen zijn smaller om minder snel beschadigd te raken in extremere omstandigheden. Verder zit er in de standaarduitrusting een Akrapovič uitlaat, quickshifter en koolstofvezel tankbeschermers. Dat laatste zou je op een andere motorfiets natuurlijk als valbeugels terugzien. Maar omdat de benzinetank van de 790 Adventure wat vreemd langs de zijkanten uitstulpt is er gekozen om het onderste gedeelte wat meer te versterken. Om het plaatje compleet te maken is er gekozen voor een afwijkend kleurenschema, met meer wit om de exclusiviteit nog eens te onderstrepen. Prijs en levertijd zijn nog niet bekend gemaakt, maar in de persmap spotten we wel het woordje EICMA wat erop zou kunnen wijzen dat hij daar nog eens in zijn volledigheid zal worden gepresenteerd.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL