Let op! Valse aanmaning CJIB in omloop

Iedereen kent het beroerde gevoel wel wanneer er een bekeuring van het CJIB op de deurmat valt. Zeker wanneer het er eentje van 380 euro is… Wat?! 380 euro!? Niet alweer. Toch kan het altijd erger. Want wat als je die 380 euro vervolgens overmaakt naar een rekeningnummer dat helemaal niet van het Centraal Justitieel Incassobureau is omdat je helemaal geen boete hebt gehad?

Toch kan het zomaar gebeuren volgens het televisieprogramma Opgelicht.

Ze waarschuwen namelijk voor een nepmail die maar lastig te herkennen is. Toch zal een oplettende lezer het wel zien, want de mail is afkomstig van noreply@cjib-hulpservice.nl. En dat is geen officieel mailadres van het Centraal Justitieel Incassobureau. Daarnaast moet je het bedrag overmaken naar een persoonlijke bankrekening en ook dat doet het CJIB niet.

Maar de belangrijkste reden is dat Centraal Justitieel Incassobureau nooit een bekeuring of aanmaning stuurt via de mail!

Maar zelfs via de post komen valse bekeuringen en aanmaningen binnen. Hoe je dan kunt voorkomen dat je onnodig geld overmaakt?

1. Op een nepboete staat niet het rekeningnummer van het CJIB. Controleer dat dus altijd.

2. Ga naar het Digitaal Loket, want daar kun je controleren of je echt een verkeersboete moet betalen.

3. Kijk behalve naar de boete zelf ook goed naar de enveloppe waarin je de boete hebt gekregen. Boetes worden altijd in een herkenbare CJIB-enveloppe verstuurd.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL