Zondagmorgenfilm: straatrijden met Josh Herrin

Inmiddels rijdt Josh Herrin niet meer voor Yamaha, maar voor Suzuki in de MotoAmerica Superbike-klasse. Toch is Herrin niet enkel een circuitrat. Een potje gooien en smijten op straat met zijn Yamaha XSR900 draait ‘ie ook de hand niet voor om.

De naam Josh Herrin zal je wel wat zeggen. Hij reed dit seizoen met een wildcard mee op Laguna Seca tijdens het WorldSBK. Daarvoor maakte hij nog een niet heel indrukwekkend seizoen in de Moto2 mee, als teamgenoot van Johann Zarco bij het Caterham-team. Daarna nam hij het vliegtuig terug naar huis. Terug naar de VS. Daar lijkt hij bij gebrek aan de druk van de GP-paddock veel vrijer, veel losser en vooral veel gekker te kunnen zijn.

Die gekkigheid uit zich in idiote filmpjes en zodoende heeft hij zich opgewerkt tot een soort racende influencer via zijn Instagram– en Youtube-pagina’s. Een zo’n filmpje is dit straatritje op de Yamaha XSR900. Als locatie werd de Mulholland Drive genomen. Deze slingerende slang van asfalt in de heuvels bij Los Angeles is wereldberoemd. Youtube staat vol met filmpjes – vaak met minder fijne eindes.

Herrin laat trouwens wel even zien dat zo’n XSR niet zomaar een retro’tje is. Je kunt er echt wel serieus mee knallen…

Foto en video: Josh Herrin

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.

Misschien vind je dit ook interessant?