dinsdag 30 mei 2023

Zondagmorgenfilm: straatrijden met Josh Herrin

Inmiddels rijdt Josh Herrin niet meer voor Yamaha, maar voor Suzuki in de MotoAmerica Superbike-klasse. Toch is Herrin niet enkel een circuitrat. Een potje gooien en smijten op straat met zijn Yamaha XSR900 draait ‘ie ook de hand niet voor om.

De naam Josh Herrin zal je wel wat zeggen. Hij reed dit seizoen met een wildcard mee op Laguna Seca tijdens het WorldSBK. Daarvoor maakte hij nog een niet heel indrukwekkend seizoen in de Moto2 mee, als teamgenoot van Johann Zarco bij het Caterham-team. Daarna nam hij het vliegtuig terug naar huis. Terug naar de VS. Daar lijkt hij bij gebrek aan de druk van de GP-paddock veel vrijer, veel losser en vooral veel gekker te kunnen zijn.

Die gekkigheid uit zich in idiote filmpjes en zodoende heeft hij zich opgewerkt tot een soort racende influencer via zijn Instagram– en Youtube-pagina’s. Een zo’n filmpje is dit straatritje op de Yamaha XSR900. Als locatie werd de Mulholland Drive genomen. Deze slingerende slang van asfalt in de heuvels bij Los Angeles is wereldberoemd. Youtube staat vol met filmpjes – vaak met minder fijne eindes.

Herrin laat trouwens wel even zien dat zo’n XSR niet zomaar een retro’tje is. Je kunt er echt wel serieus mee knallen…

Foto en video: Josh Herrin

Nick Enghardt
Nick Enghardt
Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image