Meer mobiele flitscontroles op de weg

In de periode van mei tot september van dit jaar zijn bijna 550.000 hardrijders bekeurd door een mobiele snelheidscontrole. Dit is negenenveertig procent meer dan de zomer van 2016 in dezelfde periode. De meest populaire flitsplek blijkt de A13 tussen Rotterdam en Den Haag te zijn. 

Naast de A13 blijken de A4, A6 en A7 ook een zeer populaire plek te zijn om een mobiele flitser neer te zetten. Voorheen werd er op de A10, N209 en N701 nauwelijks gecontroleerd maar afgelopen zomer is de politie dit alsnog gaan doen. 

In de zomer van 2016 werden 370.000 hardrijders bekeurd, een stijging van maar liefst 180.000 bekeuringen dus! De boetes die uitgegeven zijn variëren van enkele tientjes tot maximaal vierhonderd euro. De bekeuringen zijn voornamelijk uitgedeeld bij onaangekondigde mobiele flitscontroles. Egbert-Jan van Hasselt, verantwoordelijk voor verkeersveiligheid bij de Nationale Politie, zegt hier het volgende over: “De afgelopen twee jaar kampten we met aanloopproblemen en een storing in de software, nu flitsen we weer op volle kracht.” Het aantal boetes blijft maar stijgen, want in september en oktober zijn wederom veel mobiele flitscontrolers geweest. In deze maanden zijn maar liefst 300.000 boetes uitgedeeld.

Het Algemeen Dagblad heeft een kaart samengesteld waar de politie het meest staat te controleren. Je kunt inzoomen tot op de hectometerpaal nauwkeuring en dan kun je ook zien in welke richting de mobiele flitser is gemeld. Het kan wel even duren voordat de kaart helemaal geladen is. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Bereid je daarom goed voor met onderstaande kaart. 

 

Bron: AD, ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL