Monster 1200R moet wijken in 2020

De nieuwe modellen vliegen ons om de oren; Een geheel nieuwe Honda Africa Twin, een nieuwe Triumph Rocket 3 en ga nog maar even door. En dan moeten de nieuwsbeurzen zelfs nog plaatsvinden. Toch is er in het volgende motorseizoen niet alleen positief nieuws te melden.

Zo lijkt het er namelijk sterk op dat Ducati haar Monster 1200R uit het aanbod zal laten verdwijnen. Op de Nederlandse website is hij al niet meer in het lijstje terug te vinden. We controleerden voor de zekerheid ook de Italiaanse website even omdat modellen in het thuisland vaak nog wel gewoon te krijgen zijn, maar ook daar ontbreekt de 1200R al.

De reden hiervoor laat zich natuurlijk raden: binnenkort gaat het doek van de Streetfighter V4. En voor die sportieve viercilinder zal de Monster 1200R zeer waarschijnlijk moeten wijken. Het einde van een tijdperk want daarmee zal de meest sportieve tweecilinder naked van Ducati verdwijnen. Enkel de standaard Monster 1200 en iets luxere Monster 1200S blijven dan nog over. Of de R nog zal terugkeren? Wellicht dat de Italianen dat laten hangen op het succes van de Streetfighter.

V4 Streetfighter

De nieuwe Streetfighter zal hoogst waarschijnlijk over twee weken – op 23 oktober – onthuld worden tijdens een speciaal nieuwsevenement van Ducati. Deze zogenaamde ‘Ducati World Première 2020‘ vindt plaats in Rimini en betekent voor het eerst in tijden dat Ducati haar 2020 line-up niet op de Eicma in Milaan zal presenteren.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL