Ook Ducati kent goed 2019

53.183 stuks in 2019 tegen over 53.004 stuks in 2018. Het is inderdaad een kleine verkoopstijging, maar dat mag de pret niet drukken binnen Ducati, want groei is groei volgens de Italianen. En daar hebben ze natuurlijk wel een punt.

Misschien wel het meest opvallende in de cijfers is dat voor het tweede jaar op rij de Panigale de beste verkopende Ducati is met 8.304 stuks. Dag, dag argument dat het Superbike-segment dood is. Aan de andere kant is het wel vooral Ducati dat hierin erg succesvol is. Volgens Claudio Domenicali, CEO of Ducati Motor Holding, is op de huidige markt zelfs één op de vier superbikes een Panigale.

1700 pre-orders

Ook opvallend – of waanzinnig zelfs – is dat de Streetfighter V4 nu al een verkooptopper is, terwijl de uitlevering pas in maart van dit jaar begint. Meer dan 1700 pre-orders zijn er al gedaan voor een motor waar nog geen koper ook maar een centimeter mee gereden heeft. Met bovendien een dikke vanafprijs van 22.990 euro!

Italië is trouwens nog altijd de belangrijkste afzetmarkt voor Ducati met 9.474 verkochte motoren, maar ook Brazilië (+ 20 procent), Spanje (+ 10 procent) en Frankrijk (+ 8 procent) zijn belangrijke markten. En China dan? Dat is met 3.200 verkochte Ducati’s ( + 12 procent) nu de vijfde belangrijkste markt voor de Italianen.

In Amerika nam de afzet echter af met twee procent. Niet heel verrassend, want de totale verkoop nam daar af met liefst zeven procent.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL