Op bezoek bij San Diego Harley-Davidson

Gisteravond was MotorNL op bezoek bij de benefietavond van San Diego Harley-Davidson. De avond stond in het teken van de 2020-modellen van Harley-Davidson, die we vandaag en morgen rijden in en om San Diego in Californië. Alleen ontkom je er op 11 september niet aan even stil te staan.

Zodoende gaf eigenaar New York Myke – zoals de Vietnam-veteraan door het leven gaat – een machtige toespraak over het belang dat wat er op die 11e september in 2001 in New York City, Washington D.C. en het uiteindelijke weiland in Pennsylvania gebeurde, nooit meer mag gebeuren. Belangrijker nog was het goede doel dat San Diego Harley-Davidson bij de avond betrok.

De Stephen Siller Tunnels To Towers Foundation kon namelijk op een grote donatie rekenen. De stichting Tunner To Towers is opgericht in naam van Stephen Siller. Siller was een brandweerman uit Brooklyn in New York, die op 11 september klaar was met zijn dienst en op weg was naar huis, toen het eerste vliegtuig insloeg. Hij twijfelde geen moment, reed terug naar de kazerne en haalde zijn spullen. Dat hij uiteindelijk uit veiligheidsoverwegingen de tunnel van Brooklyn naar Manhatten niet in mocht met zijn bus, deerde hem niet – hij had een plicht te doen. Siller trok zijn brandwerende kleding aan, pakte zijn spullen en ging te voet de tunnel door richting Ground Zero. Siller zou het einde van dag niet halen.

Ter ere van de gesneuvelde brandweerman werd de stichting in het leven geroepen om geld in te zamelen. Dat geld wordt ingezet om gewonde leden van de hulpdiensten en nabestaanden te helpen, onder meer door aangepaste huizen te bouwen.

Pret en gekkigheid

Het herdenken van 11 september en het steunen van Tunnel To Towers Foundation waren dan wel het speerpunt van de avond, maar een avondje met motoren is niet compleet zonder wat pret en gekkigheid. Sowieso staat de immense dealer – de werkplaats is alleen al bijna 2000 vierkante meter groot – lokaal bekend als een trefpunt ten top. Als de op vijf na grootste Harley-dealer van Noord-Amerika, weten ze wel wat een feestje bouwen is.

Laten we zeggen dat het nog lang onrustig bleef aan de Morena Boulevard in San Diego…

Foto’s: San Diego Harley-Davidson
Video: MotorNL

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL