Preproloog verder zonder RTLGP

Opvallend nieuws uit de rallywereld, want na 15 jaar wordt de Dakar Preproloog voortgezet zonder RTLGP. Eerder werd al bekend dat vanwege een jarenlange juridische strijd tussen de Gemeente Valkenswaard en de omwonenden van het Eurocircuit het niet langer mogelijk was om het grootste eendaagse Dakar-evenement ter wereld te organiseren in Valkenswaard.

De organisatie achter het evenement is vervolgens op zoek gegaan naar een nieuwe locatie en is uitgekomen op Landgoed Duynenwater in Eersel. Volgens de organisatie gaat vooral de bezoeker er op vooruit, zo staat te lezen in een bericht op www.preproloog.nl.

Dakar-gevoel

‘De verplaatsing van het evenement naar de nieuwe locatie biedt veel meer mogelijkheden om het evenement aantrekkelijker te maken voor het publiek. Niet alleen kan er een spectaculaire baan voor de deelnemers worden aangelegd, ook het Dakar-gevoel zal nog meer aanwezig zijn. Daarnaast is Landgoed Duynenwater in Eersel goed ingericht voor grote evenementen met goede faciliteiten waardoor er voor het publiek meer te zien en te doen zal zijn.’

‘In het verleden lag de focus voor het evenement op de TV uitzending maar dit veranderd mede door de locatie wijziging. Het evenement moet de komende jaren uitgroeien tot een aantrekkelijk festival voor een breed publiek waar de bezoeker als uitgangspunt wordt genomen’, aldus de organisatie.

De nieuwe Preproloog gaat door op 23 november. Binnenkort vast meer nieuws.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL