maandag 29 mei 2023

MOTO73 Preview: scrambler-triotest

‘Welke klassiek ogende zandrakker kan ook een fijne stadsbrommer zijn?’, dat zoekt MOTO73-testredacteur Nick Enghardt uit in MOTO73 editie 20 van 2019. Het keuzepalet bestaat uit de Ducati Scrambler Desert Sled, de Triumph Scrambler 1200XC en de BMW R nineT Urban G/S.

‘Opeens moesten scramblers ook echt kunnen scramblen. Alleen wie koopt die retro nou echt om vies te worden? Zoals een allroad zelden in het onverhard te vinden in, komt een scrambler zelden van de gebaande paden’, aldus Nick. Die vragen en die stellingen vereisen wat grondig testwerk. Op straat, uiteraard. Alleen moest het drietal – ondanks een insteek vrij van onverhard geneuzel – toch heel even van de gebaande paden.

Dat alle drie van Europese afkomst zijn, wil nog niet zeggen dat vergelijkingen onderling gemakkelijk zijn.

Dat de drie scramblers allemaal rondom een tweecilinder-blok gebouwd en ze ook alle drie van Europese afkomst zijn, wil nog niet zeggen dat vergelijkingen onderling gemakkelijk aan te maken zijn. De R nineT Urban G/S is namelijk uitgerust met een oliegekoelde boxertwin, terwijl de staande twin in de Triumph vloeistofgekoeld is. De Scrambler Ducati is vervolgens niet alleen een stuk kleiner dan de andere twee; hij heeft een V-twin-krachtrbon en die is nog luchtgekoeld ook.

Gelukkig hebben ze ook genoeg gemeen en heeft het drietal over de gehele linie afdoende plus- en minpunten om te kijken welke van deze scramblers het best in de mal past van een stadse scrambler die de looks weet te combineren met een fijn rijkarakter dat niet – enkel – werkt in het land, maar vooral ook in de stad.

MOTO73 Scrambler Triotest

Welke met de winst aan de haal gaat in dit stads-scrambler-vergelijk, lees je uitgebreid in MOTO73 20 van 2019, waarin Nick je in tien pagina’s helemaal bijpraat over het hoe en wat van deze Scrambler-triotest!

MOTO73 editie 20 ligt nu bij de betere boekhandels en tijdschriftenkiosken. Geen zin de deur uit te gaan? Je kunt het nummer ook los bestellen en thuis laten bezorgen! Sowieso nooit meer een editie van MOTO73 missen? Kijk dan ook eens bij de abonnementsaanbiedingen!

Foto’s: Pim Hendriksen

Nick Enghardt
Nick Enghardt
Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image