Itchy Boots: Paradijs of verraderlijk rijden?

Het kan bijna niet anders dan dat IJsland hoog op de verlanglijst staat als je graag offroad rijdt met de motor. Ook al ligt IJsland dichter bij Groenland dan het vasteland van Europa, het is maar twee dagen varen vanaf de haven in Denemarken en je bent er. Met motor en al. Vanaf het moment dat ik hier aan land kwam, voelde het alsof ik een compleet andere wereld instapte. Het leek wel een opmerkelijke kruising tussen een Lord of the Rings-filmset en een verlaten maanlandschap. Er wonen slechts 350.000 mensen op IJsland, waarvan de overgrote meerderheid in de hoofdstad Reykjavik. ...
Het kan bijna niet anders dan dat IJsland hoog op de verlanglijst staat als je graag offroad rijdt met de motor. Ook al ligt IJsland dichter bij Groenland dan het vasteland van Europa, het is maar twee dagen varen vanaf de haven in Denemarken en je bent er. Met motor en al. Vanaf het moment dat ik hier aan land kwam, voelde het alsof ik een compleet andere wereld instapte. Het leek wel een opmerkelijke kruising tussen een Lord of the Rings-filmset en een verlaten maanlandschap. Er wonen slechts 350.000 mensen op IJsland, waarvan de overgrote meerderheid in de hoofdstad Reykjavik. De rest van het land bestaat uit weidse landschappen, watervallen, eenzame gravelwegen, dramatische kliffen en vulkanen, zowel slapend als actief. Itchy Boots: Ben ík nou gek? Ik had net een tweedehands Honda CB500X uit 2015 gekocht en dit was mijn eerste offroadervaring met deze motor. Eigenlijk is dit model, met een klein, 17-inch voorwiel, vooral bedoeld om mee op de verharde weg te rijden. Toch leek me dat geen reden om de mooie offroadroutes te vermijden. De honderden kilometers onverhard gingen gelukkig zonder enige problemen. Een veel grotere uitdaging was het weer op IJsland. Regen, kou, extreme windvlagen en dichte mist. Gewoon, in hartje zomer! Maar door het weerbericht goed in de gaten te houden, te luisteren naar wat de lokale bevolking adviseert en niet de weg op te gaan bij een weeralarm, zijn hier fantastische avonturen te beleven. Zolang de volgende vulkaan niet tot uitbarsten komt dan…

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?