dinsdag 18 juni 2024

Itchy Boots: Paradijs of verraderlijk rijden?

Het kan bijna niet anders dan dat IJsland hoog op de verlanglijst staat als je graag offroad rijdt met de motor. Ook al ligt IJsland dichter bij Groenland dan het vasteland van Europa, het is maar twee dagen varen vanaf de haven in Denemarken en je bent er. Met motor en al. Vanaf het moment dat ik hier aan land kwam, voelde het alsof ik een compleet andere wereld instapte. Het leek wel een opmerkelijke kruising tussen een Lord of the Rings-filmset en een verlaten maanlandschap. Er wonen slechts 350.000 mensen op IJsland, waarvan de overgrote meerderheid in de hoofdstad Reykjavik. De rest van het land bestaat uit weidse landschappen, watervallen, eenzame gravelwegen, dramatische kliffen en vulkanen, zowel slapend als actief.

Itchy Boots: Ben ík nou gek?

Ik had net een tweedehands Honda CB500X uit 2015 gekocht en dit was mijn eerste offroadervaring met deze motor. Eigenlijk is dit model, met een klein, 17-inch voorwiel, vooral bedoeld om mee op de verharde weg te rijden. Toch leek me dat geen reden om de mooie offroadroutes te vermijden. De honderden kilometers onverhard gingen gelukkig zonder enige problemen.

Een veel grotere uitdaging was het weer op IJsland. Regen, kou, extreme windvlagen en dichte mist. Gewoon, in hartje zomer! Maar door het weerbericht goed in de gaten te houden, te luisteren naar wat de lokale bevolking adviseert en niet de weg op te gaan bij een weeralarm, zijn hier fantastische avonturen te beleven. Zolang de volgende vulkaan niet tot uitbarsten komt dan…

Itchy Boots

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen