Wil je zien hoe Ducati een Superleggera V4 bouwt?

In Bologna zijn ze druk met de Superleggera V4, de ultralichte supermotor van 152 kilo met waanzinnige specs. De viercilinder spuwt er 233pk (174 kW) @ 15.500 tpm uit, met de race-uitlaat geïnstalleerd en  149 Nm @ 11.7590 tpm. Verbazingwekkend, toch?

Volgende week heeft Nick Enghardt namens MotorNL de grote eer om als enige journalist uit de BeNeLux de Superleggera V4 te rijden in Italië. Blijf op de hoogte door ons te volgens op Instagram en Facebook.

Behalve de verhouding tussen vermogen en gewicht valt vooral de overvloedige hoeveelheid koolstofvezel op en aërodynamica, wat duidelijk een afgeleide is van de MotoGP.

Ducati zegt dat de tweevleugelige opstelling bijna het dubbele oplevert van de downforce van andere gevleugelde modellen. Ducati heeft 50 kilo downforce gemeten bij 270 km/u.

En dan natuurlijk de elektronica, dat is aangescherpt met ervaringen uit de WorldSBK en in MotoGP paddocks. Öhlins met een titanium veer, carbon BST-velgen, Pirelli banden en Brembo Stylema R remklauwen maken van de Superleggera V4 een uiterst snel pakket.

Helaas worden er slechts 500 modellen gebouwd van de Ducati Superleggera V4. Wat ie kost? Denk aan €115.000,-… Voor gewone motorrijder en niet-coureurs hebben we gelukkig de video…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL