Yamaha Niken wint prestigieuze Red Dot Design Award

Yamaha laat weten dat de Niken is gekozen tot de Red Dot Award ‘Best of the Best’. Deze designwedstrijd is wereldwijd bekend.

De prijs houdt in dat Yamaha l acht opeenvolgende jaren – vanaf 2012 – een Red Dot Award heeft gewonnen voor een van haar producten. Het is de tweede keer dat de Yamaha Niken sinds de lancering een Red Dot Award in de wacht heeft gesleept. In 2018 ging de ‘Good Design Award’ naar de opvallende Niken.

Yamaha Niken GT

De Niken is een grote Leaning Multi Wheeler (LMW). Het model heeft hetzelfde 845cc vloeistofgekoelde drie-in-lijn blok als de populaire MT-09. De Niken-serie werd dit jaar uitgebreid met een twede model. Naast de standaard versie brengt Yamaha een GT-versie. Die is meer toergericht. De GT heeft een toerscherm, verwarmde handvatten, comfortzadel en zijkoffers.

De Red Dot Design Awards is een initiatief van het Duitse Design Zentrum Nordrhein Westfalen. De wedstrijd wordt algemeen erkend als een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL