Itchy Boots: Van motoravonturier naar rallyrijder?

Ik had nooit gedacht dat ik op een dag rally’s zou willen rijden. Op de motor de wereld rondrijden leek me eigenlijk wel avontuurlijk genoeg. Toch belandde ik na een ontmoeting met een Dakar-rijder en de bijbehorende dosis aan inspiratie, op de Kalahari Rally in Zuid-Afrika. Als enige op een 250cc-motor was de competitie intimiderend en vooral, veel sneller. Daarom had ik mezelf beloofd het gewoon rustig aan te doen, ik had immers niets te bewijzen en wilde gewoon eens meedoen. Na het startsein gingen die goede voornemens direct het raam uit en reed ik mijn kleine Honda, zoals ...
Ik had nooit gedacht dat ik op een dag rally’s zou willen rijden. Op de motor de wereld rondrijden leek me eigenlijk wel avontuurlijk genoeg. Toch belandde ik na een ontmoeting met een Dakar-rijder en de bijbehorende dosis aan inspiratie, op de Kalahari Rally in Zuid-Afrika. Als enige op een 250cc-motor was de competitie intimiderend en vooral, veel sneller. Daarom had ik mezelf beloofd het gewoon rustig aan te doen, ik had immers niets te bewijzen en wilde gewoon eens meedoen. Na het startsein gingen die goede voornemens direct het raam uit en reed ik mijn kleine Honda, zoals ik die nog nooit had gereden. Zonder alle bagage achterop, maar met GPS-tracker en evacuatiehelikopter paraat, kon ik plotseling veel grotere risico’s nemen. Zeven dagen lang heb ik de motor en mijzelf tot het uiterste gepusht. Ik kwam erachter dat de bijna 100.000 kilometer die ik in de afgelopen drie jaar op de motor heb geklokt niet eens zo’n verkeerde voorbereiding waren geweest. Ik was gewend om hele dagen op de motor door te brengen, om altijd door onbekend terrein te rijden en constant op de navigatie te letten. Dat bleken essentiële vaardigheden voor een cross country rally! Iedere motorrijder die graag beter wil worden in offroadrijden kan ik aanraden eens mee te doen aan een rally. Naast de fantastische sfeer, het elkaar helpen onderweg en de adrenaline, ga je er echt stukken beter van rijden! ‘Hoe goed je ook voorbereid dénkt te zijn, het loopt altijd anders’ – Itchy Boots

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?