vrijdag 19 juli 2024

Itchy Boots: Van motoravonturier naar rallyrijder?

Ik had nooit gedacht dat ik op een dag rally’s zou willen rijden. Op de motor de wereld rondrijden leek me eigenlijk wel avontuurlijk genoeg. Toch belandde ik na een ontmoeting met een Dakar-rijder en de bijbehorende dosis aan inspiratie, op de Kalahari Rally in Zuid-Afrika. Als enige op een 250cc-motor was de competitie intimiderend en vooral, veel sneller. Daarom had ik mezelf beloofd het gewoon rustig aan te doen, ik had immers niets te bewijzen en wilde gewoon eens meedoen.

Na het startsein gingen die goede voornemens direct het raam uit en reed ik mijn kleine Honda, zoals ik die nog nooit had gereden. Zonder alle bagage achterop, maar met GPS-tracker en evacuatiehelikopter paraat, kon ik plotseling veel grotere risico’s nemen. Zeven dagen lang heb ik de motor en mijzelf tot het uiterste gepusht. Ik kwam erachter dat de bijna 100.000 kilometer die ik in de afgelopen drie jaar op de motor heb geklokt niet eens zo’n verkeerde voorbereiding waren geweest. Ik was gewend om hele dagen op de motor door te brengen, om altijd door onbekend terrein te rijden en constant op de navigatie te letten. Dat bleken essentiële vaardigheden voor een cross country rally! Iedere motorrijder die graag beter wil worden in offroadrijden kan ik aanraden eens mee te doen aan een rally. Naast de fantastische sfeer, het elkaar helpen onderweg en de adrenaline, ga je er echt stukken beter van rijden!

‘Hoe goed je ook voorbereid dénkt te zijn, het loopt altijd anders’ – Itchy Boots

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen