11 Middenveld-route

Vroeger was Drenthe verdeeld in dingspelen. Dit waren bestuursgebieden die genoemd waren naar de belangrijkste plaats die er lag.

Total distance: 75052 m
Download file: Middenveld.gpx

De streek rond Beilen, de streek dus waardoor de route loopt, heette officieel het Beiler Dingspel, maar wordt in Drenthe doorgaans het Middenveld genoemd. De Middenveldroute voert door een zeer gevarieerd landschap waar donker dennenbos, heide, vennen en stuifzand worden afgewisseld door weilanden en akkers. De schrale akkers hadden veel mest nodig. Om aan de mestbehoefte te voldoen werden schapen op de heide geweid. Hun mest werd in de schaapskooien verzameld en verspreid over de akkers (de essen).  Sinds de toepassing van kunstmest zijn de heidevelden en de schapen niet langer nodig; veel heidevelden zijn ontgonnen tot landbouwgrond of met bos beplant.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.