Route: Parijs-Roubaix en terug

In MOTO73 editie 20 testten we de BMW R1200GS Adventure en zetten we daar de Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports tegenover. Om de offroadgenen van de reismotor 2.0 te testen, gooiden we het over een andere boeg en reden we Parijs-Roubaix en terug. Allroads op kasseien… Moet kunnen!

Om jou ook de kans te geven dit bijzonder stukje wielergeschiedenis te rijden, hebben we de route voor je klaarstaan. We zetten er meteen een kanttekening bij wat betreft motorkeuze, want waar de GS Adventure en Africa Twin Adventure Sports zich prima lieten gelden, zal een superbike of custom wellicht minder geschikt zijn om de kasseien te bedwingen.

Heb je wel een motor in de schuur staan met noemenswaardige veerwegen en ergonomisch vriendelijke geometrie, dan download je hier eenvoudig het GPX-bestand met de route en kun je op weg.

Foto: Paul Remon

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.