2014: bomvol internationaal programma Assen

Wat een luxe voor de Nederlandse wegraceliefhebbers, want naast de Dutch TT en het World Superbike kampioenschap komen zo’n beetje alle grote wereldkampioenschappen en nationale competities volgend jaar in actie op het TT Circuit. Zeker nu ook het IDM bekend heeft gemaakt om te komen, kunnen we wel spreken van een jaar vol internationaal racegeweld. Dit geweld begint eind april traditioneel met het WK Superbike, waarbij natuurlijk vooral gelet zal worden op het WK Supersport met Michael van der Mark. Twee maanden later staat alweer de 84e Dutch TT gepland, met daarbij ook een manche van het WK Zijspannen.

 

Tijdens de gratis toegankelijke Gamma Racing Day, begin augustus, komen de zijspannen voor de tweede keer in actie. Een week later keert het IDM Superbike, zoals dit Duitse kampioenschap tegenwoordig officieel heet, terug op Assen. Voor de goede orde, ook alle andere klassen komen dat weekeinde in actie. Eind september rijdt dat andere schitterende nationale kampioenschap, het Brits Superbike, voor de derde keer op Assen. Volgens de organisatie van Acceleration wordt het eerste seizoen van dit nieuwe kampioenschap midden oktober afgesloten op Assen. De kalender van het circuit meldt hier opvallend genoeg niets over. Dit blijkt echter om een misverstand te gaan en wordt snel aangepast.

 

En dan zijn er ook nog een aantal ONK’s, de Speed Challenge, de Ducati Club Race en andere motorevenementen. Surf voor de volledige kalender naar www.ttcircuit.com/kalender/publieksevenementen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.