Adieu René Hofer

Kijk René Hofer daar vol trots staan, net nadat hij tijdens de MXGP van Pietramurata 2021 zijn eerste MX2 Grand Prix-zege heeft behaald. Helemaal niemand in het MXGP-paddock die het de sympathieke 19-jarige Oostenrijker misgunde, zeker niet nadat 2020 voor hem uitliep op een grote teleurstelling vol met blessures. Met grootse plannen voor 2022, ging René na een slopend crossseizoen de winterstop in en vierde zijn vrije tijd onder andere met vrienden op de skipiste. Op zaterdagmiddag 4 december ging het tijdens het skiën helemaal mis. Hofer kwam in een lawine terecht en overleefde dat niet, en dat gold ook voor twee van ...
Kijk René Hofer daar vol trots staan, net nadat hij tijdens de MXGP van Pietramurata 2021 zijn eerste MX2 Grand Prix-zege heeft behaald. Helemaal niemand in het MXGP-paddock die het de sympathieke 19-jarige Oostenrijker misgunde, zeker niet nadat 2020 voor hem uitliep op een grote teleurstelling vol met blessures. Met grootse plannen voor 2022, ging René na een slopend crossseizoen de winterstop in en vierde zijn vrije tijd onder andere met vrienden op de skipiste. Op zaterdagmiddag 4 december ging het tijdens het skiën helemaal mis. Hofer kwam in een lawine terecht en overleefde dat niet, en dat gold ook voor twee van zijn motorcrossmaten, die met hem mee waren. Net als iedereen uit de motorsportwereld, reageerde Jeffrey Herlings zeer aangeslagen op het nieuws: ‘Ik kan het echt niet bevatten. We hebben samen zoveel tijd doorgebracht, vorige week deelden we zelfs nog een hotelkamer en nu ben je in de hemel. Mijn hart is gebroken, mijn lichaam leeg en in mijn hoofd kan ik het nog steeds niet geloven. Je was als een broertje voor me. Je vroeg vaak om advies en we lachten veel samen. Al mijn gedachten gaan uit naar je familie. Ik hou van je bro.’

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?