maandag 15 juli 2024

Motorcrosstalent Rene Hofer (19) overleden bij ski-ongeluk

De 19-jarige motorcrosser René Hofer uit Oostenrijk is afgelopen zaterdag op tragische wijze overleden. Hofer kwam bij het skiën, samen met twee andere vrienden, onder een lawine terecht. Geen van de mannen overleefde het ski-ongeval.

Het ongeval gebeurde op de Lackenspitze bij Tweng in het Salzburger Lungau op een hoogte van ongeveer 2400 meter, aldus de politie. Daar kwam een plak sneeuw los van 200 meter breed en 600 meter lang.

Rene Hofer reed voor KTM en was zodoende teamgenoot van Jeffrey Herlings. Hofer kwam dit jaar uit in de MX2. Hij debuteerde in 2019 in de klasse en won in oktober zijn eerste grand prix. Hij was de beste in het Italiaanse Pietramurata.

Ondanks zijn jonge leeftijd werd Hofer al meerdere keren Oostenrijks kampioen en won in 2016 de Europese titel in de 85cc (EMX85) en werd twee jaar later derde op het Europees Kampioenschap 125cc.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen