dinsdag 18 juni 2024

Aleix Espargaró houdt er na acht jaar Aprilia mee op

Aleix Espargaró zal aan het einde van het seizoen met pensioen gaan na een lange carrière in de MotoGP en acht jaar bij Aprilia Racing.

Espargaró koos zijn thuisrace, in Barcelona, om zijn pensionering uit de MotoGP aan het einde van het seizoen aan te kondigen. Hij koos voor dit circuit omdat hij opgroeide in Granollers, slechts een paar kilometer verwijderd van het paddock, en omdat hij een jaar geleden een van de meest memorabele bladzijden uit de geschiedenis van Aprilia Racing schreef met een één-twee finish met Maverick.

WorldSSP teammanager Rob Vennegoor: ‘WRP heeft een meerjarenplan en wil voor de wereldtitel gaan strijden’

Aleix’s carrière is nauw verbonden met Aprilia Racing, acht seizoenen lang heeft hij voor het Italiaanse team geracet en de mooiste momenten in zijn recente geschiedenis gemarkeerd. Hij heeft drie Grand Prix-races gewonnen (Argentinië 2022, Silverstone en Barcelona 2023), een sprintrace (Barcelona 2023) en 3 pole positions en 10 podiumplaatsen behaald.

Maar het verhaal eindigt hier niet. Er ligt nog een lang seizoen voor ons, te beginnen in Barcelona waar Aleix en Aprilia Racing altijd uitstekende prestaties hebben geleverd.

Ik ben blij om mijn pensionering als fulltime rijder aan te kondigen. Het is een wonderbaarlijke 20 jaar geweest in dit paddock en ik ben erg blij en trots op wat we samen met Aprilia hebben bereikt. We hebben geschiedenis geschreven en dat zal nooit worden vergeten. Ik heb enorm veel plezier gehad en we hebben een ongelooflijke menselijke groep gecreëerd. We hebben een zeer mooi weekend voor ons, op een circuit dat ik leuk vind en waar ik snel ben, en er zijn nog genoeg races tot Valencia om competitief te zijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen