Andere Tijden Sport: Gerrit Wolsink UPDATE

Update 8-3-2019
Het wordt nog mooier! Er bestaat namelijk de mogelijkheid de documentaire over Gerrit Wolsink een paar dagen eerder te bekijken. Op dinsdag 26 maart wordt in theater ZiNiN in Nijverdal om 20.00 uur het programma al vertoond. Daarbij is de hoofdpersoon zelf aanwezig. Ook erbij is Bennie Jolink, die Wolsink voor ogen had toen hij het succesnummer “Oerend Hard” voor zijn groep Normaal schreef. Ook het team van Andere Tijden Sport komt op 26 maart naar Nijverdal. Nadat de film is vertoond bestaat er de gelegenheid tot het stellen van vragen aan Gerrit Wolsink, Bennie Jolink en de makers van de documentaire. Je kunt erbij zijn door kaarten te bestellen via de website www.zinin.com/voorstelling

Bericht 7-3-2019
Zondag 31 maart wordt een droomzondag voor alle crossliefhebbers. Eerst naar Valkenswaard voor de Nederlandse ronde van de MXGP en dan rond 23.00 uur op NPO 1 Andere Tijden Sport over Gerrit Wolsink. 

Jeffrey Herlings is natuurlijk de eerste Nederlandse wereldkampioen motorcross in de koningsklasse, maar hij had eigenlijk de tweede moeten zijn want in de jaren zeventig is Gerrit Wolsink er heel dichtbij.

De Nederlander kan in 1976 wereldkampioen worden, maar in de állerlaatste Grand Prix van het seizoen wordt hij dwars gezeten door Jaak van Velthoven. Of dat verhaal echt zo gelopen is? Zowel Gerrit als Jaak komen uitgebreid aan het woord, waardoor we zeer waarschijnlijk een antwoord krijgen op deze vraag. 

Het is zeker niet de eerste keer dat de motorsport een grote rol speelt in Andere Tijden Sport, zoals blijkt uit de twee afleveringen die hieronder staan. Twee keer meer dan de moeite waard om te kijken.

Nog niet genoeg? Klikker de klik dan hier voor Streuer/Schnieders: de ziel van de zijspan.

Foto: Koen Suyk (Anefo-Nationaal Archief)

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.