Klaar voor de MotoGP

Dit weekend gaat eindelijk weer de MotoGP van start. Vanaf vandaag trainen de rijders van Moto3, Moto2 en MotoGP al op het circuit van Losail in Qatar. Omdat we ook wel weten dat niet iedereen z’n huiswerk afgelopen winterstop heeft bijgehouden zetten we de belangrijkste feiten even op een rij zodat je zondag, op raceday, helemaal bij bent om de wedstrijden nog intenser te kunnen beleven. 

Losail
Zoals bekend is het circuit van Losail een lastige. Niet zozeer vanwege de layout van de baan maar meer vanwege het klimaat. Het circuit ligt in Qatar en dat land bestaat feitelijk geheel uit woestijn. Temperaturen kunnen overdag enorm oplopen en daarom worden de races sinds 2007 dan ook in de avond verreden. Voorheen reden alle drie de klassen na zonsondergang maar omdat er bijna ieder jaar sprake was van overlast door zware regenbuien is er inmiddels besloten om de Moto2 en Moto3 nog voor zonsondergang te laten starten zodat de koningsklasse meer kans heeft om het droog te houden. De lampen die daarvoor nodig zijn verlichten een gebied ter grootte van zeventig voetbalvelden en verbruiken op een avond zo’n 5.4 miljoen watt aan elektriciteit wat gelijk staat aan dat van 3.000 huishoudens.

Het tijdsverschil met Qatar is twee uur en dus kijk je de races in de namiddag / vroege avond. Het tijdschema vind je onderaan de pagina.

2018
Vorig seizoen won Andrea Dovizioso op de Ducati. Een nek-een-nek race tot het einde, want Marc Marquez finishte om precies te zijn 0.027 seconde achter de Italiaan. Ook Valentino Rossi bereikte de finish binnen diezelfde seconde en maakte zo het podium compleet. Benieuwd of het dit jaar weer zo spannend blijft!

Foto: Vaclav Duska Jr. / 2Snap

 

[justified_image_grid ids=28166]

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.