Anthony West (waarschijnlijk) toch naar Assen!

Anthony West begint inmiddels een waar soort cultheld te worden. Hij heeft nu bijna alles rond om als wildcard in het World Supersport-kampioenschap te starten op het TT-Circuit komende maand. Zeker met zijn resultaten op het Drentse circuit in het achterhoofd, is West een extra interessante toevoeging aan het het WSBK-circus.

Verleden jaar kwam plots een abrupt eind aan de GP-carrière van de Australiër toen het QMMF Speed-Up-team hem de laan uitstuurde wegens tegenvallende resultaten. En dan te bedenken dat hij met het team won op Assen het jaar ervoor. Een geweldige prestatie als je bedenkt dat hij vanaf plek 23 moest starten. Eerder won hij op een doorweekt Assen al zijn enige andere Grand Prix, in 2003 op de Aprilia RSV250.

Zijn zwaarbevochten last-minute deelname aan de World Supersport-race begin dit jaar bracht hem niet het gehoopte vaste zitje in het kampioenschap, ondanks voor langere tijd de race geleid te hebben en met een podiumplaats Phillip Island te verlaten. Met de race op Aragon al gauw onhaalbaar, richtte hij zijn pijlen op Assen, het circuit dat hem eerder ook succes bracht. West hoopt dan ook opnieuw voor de overwinning te kunnen vechten om zich in de picture te rijden voor dat felbegeerde vaste zitje.

Denk trouwens maar niet dat West stilzit ondertussen, want dit weekend viel hij nog in in de Australische Superbike-klasse, waar hij twee tweede plaatsen wist te noteren. Beide achter teamgenoot en regerend Australasian-kampioen Troy Herfoss, dus wellicht speelden teamorders ook wel mee in de volgorde waarmee de heren over de streep kwamen. Op het moment reist hij af naar Azië om deel te nemen aan het Asian Road Race Championship. Genoeg te doen voor West dus!

ASSEN
Voor het World Superbike-weekend op Assen heeft West nog wat extra financiën te regelen en hij hoopt ook nog een veringsmonteur te strikken. Van een niet nader bekend Nederlands team leent hij een truck om zijn spullen te vervoeren en als slaapplek en in Duitsland heeft hij een dealtje kunnen sluiten om een Yamaha R6 te huren.

Via crowdfunding zouden de laatste knaken op de bank moeten komen om het rond te krijgen, maar de deelname en bandenrekening zijn betaald. Nu die laatste loodjes nog en hij is erbij het weekend van 16 en 17 april.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?