De Isle of Man TT-startnummers zijn bekend

De startnummers van de top-20 voor de Isle of Man TT zijn inmiddels bekend, en het is John McGuinness die opnieuw als eerste mag beginnen aan de Superbike-race, aan boord van de Honda Fireblade SP. De huidige ‘King of the Mountain’ gaat met liefst 23 overwinningen op zijn naam opnieuw op jacht naar het record van Joey Dunlop, die met 26 TT-overwinningen veruit het vaakst won op Man.

Met startnummer 2 zien we Bruce Anstey straks starten, die eerder eigenlijk altijd voorkeur gaf aan nummer 5. Met uitzondering van 2004 – toen hij de nummer 1 toegekend kreeg – reed hij vanaf 2004 met de 5 voorop de kuip. Achter de Honda Fireblade van Anstey treffen we vervolgens James Hillier met nummer 3 op de Quattro Plant Muc-Off Kawasaki ZX10R. Na Hillier is Ian Hutchinson (Tyco BMW) aan de beurt, die nummer 4 terugkrijgt. Terug omdat de Bingley Bullet in 2010 ook al met 4 reed en het hem toen een ongehoorde vijf overwinningen uit vijf races opleverde. Ansteys oude nummer 5 gaat dit jaar naar Peter Hickman. De Engelsman doet pas voor de derde keer mee aan de TT, maar heeft al een heel behoorlijke indruk achtergelaten, zeker nadat hij afgelopen november de Macau Grand Prix won.

Of Hickman zijn talent verzilveren met een TT-overwinning is maar de vraag, want achter Hickmans Kawasaki ZX10R vinden we de Hawk BMW S1000RR van niemand minder dan Michael Dunlop, die weer met nummer 6 start. Een nummer waarmee hij in 2013 en 2014 geen windeieren legde. Beide edities schreef hij liefst vier TT-overwinningen op zijn naam. Of hij dat in 2016 kan evenaren? Het veld is zwaarbevochten.

Want ook verder naar achteren vinden we grote namen: 7. Gary Johnson (BMW S1000RR), 8. William Dunlop (Kawasaki ZX10R), 9. Michael Rutter (BMW S1000RR) en 10. Conor Cummins (Honda Fireblade SP). Op nummer 11 zien we een oude naam terug, herenigd met Craig Wilson Honda; Cameron Donald. De Australiër liet voorgaande jaren het leeuwendeel van de races aan zich voorbij gaan omdat hij in dienst van Norton enkel de Superbike en Senior TT verreed, maar nu dus terug op Honda-materiaal.

De daarachtervolgende nummer zijn als volgt:

12. Dean Harrison (Silicone Racing Kawasaki ZX10R)

13. Lee Johnston (East Coast Racing BMW S1000RR)

14. Dan Kneen (Mar-Train Racing Yamaha YZF-R1)

15. David Johnson (Norton Factory V4)

16. Ryan Farquhar (Tyco BMW S1000RR)

17. Dan Stewart (Wilcock Consulting Honda Fireblade)

18. Martin Jessopp (Riders Motorcycles BMW S1000RR)

19. Steve Mercer (Jackson Racing Honda Fireblade)

20. Ivan Lintin (Devitt RC Express Racing Kawasaki ZX10R)

Overigens gelden deze startnummers in principe enkel voor de Superbike TT en Senior TT. Bij raceklassen waar bepaalde rijders niet aan de start komen, schuiven diegenen erachter door. McGuinness staat bijvoorbeeld zijn nummer 1 af aan de man achter hem, maar aangezien dat in dit geval Anstey is die ook niet aan de start

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.