Audi wil Rossi houden

Nu de overname van Ducati door Audi een feit is, wordt het Rossi erg lastig gemaakt. Audi wil er alles aan doen om ‘The Doctor’ te houden in hun MotoGP-team. Daar staat een vorstelijk salaris tegenover, maar dat betekent ook meteen dat het Duitse merk veel in de melk te brokkelen heeft. En of Rossi daar zin in heeft… Yamaha heeft Rossi ook een aanbod gedaan, maar dan zou hij een gedeelte van het sponsorgeld zelf moeten inleggen. Bovendien wordt hij niet meer de nummer 1 van het Japanse team, dat is Jorge Lorenzo.

Het financiële plaatje is bij Ducati beter dan het aanbod van Yamaha, maar wil de Italiaanse coureur opnieuw GP-zeges behalen, dan maakt hij veel meer kans bij het Japanse merk.

Rossi heeft al diverse gesprekken gevoerd met Ducati en moederbedrijf Audi. Daar mochten Ducati Corse hoofdingenieur Filippo Preziosi en teambaas Claudio Domenicalli beiden niet bij aanwezig zijn. Het is wel duidelijk hoe graag Ducati Rossi wil houden, ook al zijn de resultaten slecht te noemen, de Italiaanse motorcoureur zorgt voor een enorme media-aandacht.

Wat zal belangrijker zijn voor Valentino Rossi: geld of GP-zeges… We wachten in spanning af!
 

Foto: 2snap.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.