13 C
Nederland
dinsdag 16 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Audi wil Rossi houden

Nu de overname van Ducati door Audi een feit is, wordt het Rossi erg lastig gemaakt. Audi wil er alles aan doen om ‘The Doctor’ te houden in hun MotoGP-team. Daar staat een vorstelijk salaris tegenover, maar dat betekent ook meteen dat het Duitse merk veel in de melk te brokkelen heeft. En of Rossi daar zin in heeft… Yamaha heeft Rossi ook een aanbod gedaan, maar dan zou hij een gedeelte van het sponsorgeld zelf moeten inleggen. Bovendien wordt hij niet meer de nummer 1 van het Japanse team, dat is Jorge Lorenzo.

Het financiële plaatje is bij Ducati beter dan het aanbod van Yamaha, maar wil de Italiaanse coureur opnieuw GP-zeges behalen, dan maakt hij veel meer kans bij het Japanse merk.

Rossi heeft al diverse gesprekken gevoerd met Ducati en moederbedrijf Audi. Daar mochten Ducati Corse hoofdingenieur Filippo Preziosi en teambaas Claudio Domenicalli beiden niet bij aanwezig zijn. Het is wel duidelijk hoe graag Ducati Rossi wil houden, ook al zijn de resultaten slecht te noemen, de Italiaanse motorcoureur zorgt voor een enorme media-aandacht.

Wat zal belangrijker zijn voor Valentino Rossi: geld of GP-zeges… We wachten in spanning af!
 

Foto: 2snap.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen