MX-selectie traint op hoog niveau

Op een hard circuit ten zuidwesten van Metz, in Frankrijk, heeft de KNMV motocross-selectie zich onder leiding van coaches Carlo Hulssen, Arwald Nijland en Marcel Hartman goed kunnen voorbereiden het EK Jeugd motocross in Groot-Brittannië en WK jeugd motocross in Bulgarije.

Carlo Hulssen: “Dit circuit is een harde baan met hoogteverschil. Deze baan is vergelijkbaar met de circuits waar het EK jeugd en WK jeugd motocross plaatsvinden. De selectie deed het goed. Ze moesten wel even wennen aan de ondergrond, maar het is een mooi circuit. Een werkelijk kogelharde baan met veel klei. Nu ze hebben gereden kun je bijna met een fiets rondrijden, die klei rijden ze helemaal vast!”

De jongere en oudere rijders uit de 65cc, 85cc, 125c, MX2 en dames volgden in Frankrijk een gezamenlijke stage op het circuit, dat volledig privé tot hun beschikking stond. Normaal gesproken is dit niet mogelijk, omdat de groep daar te groot voor is, maar nu waren er een aantal rijders niet aanwezig door blessures of andere verplichtingen.

Het Zuid-Afrikaanse crosstalent Calvin Vlaanderen reed ook met de selectie mee. Vlaanderen bezit een Nederlands paspoort en zal namens Nederland deelnemen aan het WK jeugd op 25 en 26 augustus in Sevlievo (Bulgarije).

Carol Hulssen kijkt met een goed gevoel terug op de tweedaagse trainingsstage: “We hebben getraind op techniek en duur. We hebben goed kunnen werken, de jongens hebben de stage prima doorstaan en er zijn geen blessures geweest. Een aantal zit er echt goed in en is op koers voor wat er aan komt.”

Foto: Leon van der Lee.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.