Groots avontuur voor Kervin Bos

Vandaag beginnen de eerste trainingen voor het WK Superbike in Assen. Nog even snel een kort gesprek met onze enige troef in het WK Superbike-veld…

Nederlands kampioen Supersport van afgelopen jaar, Kervin Bos, is dit jaar overgestapt naar de Superbikes. Hij is werkzaam bij Ten Kate Racing Products en dus is het logisch dat hij op een Ten Kate Honda aan de races deelneemt. Hoewel hij nog maar twee wedstrijden heeft gereden bij de Superbikes – beide races van het eendaagse ONK van 12 april – staat Bos ingeschreven in het WK Superbike. Hij gaat in die klasse van start in de EVO-klasse. Bos: “De EVO-klasse is nieuw. Ik kan daarom heel moeilijk verwachtingen uitspreken. Wel weet ik dat ik hoop de beste race te rijden die ooit heb gereden. Wat de uitslag ook mag zijn, ik zal tevreden zijn als ik een rondetijd in de 1.37 zal kunnen rijden.” Dat is een flink ambitieuze doelstelling, want tijdens die ONK-race was zijn beste rondetijd 1.39,334. Maar wie zichzelf geen doelen stelt zal nooit iets bereiken!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?