Beenbreuk voor Iwema UPDATE

UPDATE 11-8-2012
Goed nieuws, Jasper Iwema mag volgend weekend rijden op Indianapolis. De Moto3-coureur heeft op Twitter laten weten dat hij ander gips heeft gekregen en daardoor zijn reis naar Indy kan gaan maken. Iwema: “Ik heb nog steeds veel pijn om de voet te bewegen maar dankzij de hulp van dokter Windt ben ik zo fit als mogelijk gezien de omstandigheden. Hopelijk gaat het volgende week nog een stukje beter!”

BERICHT 3-8-2012
Jasper Iwema heeft bij een valpartij tijdens de Grand Prix van Italië zijn been gebroken. Iwema verwacht gelukkig op tijd hersteld te zijn voor de Grand Prix van Indianapolis die over veertien dagen wordt verreden. Wel moet hij deelname aan de Nederlandse TTXGP-wedstrijd en een demo op zijn Moto3-machine tijdens de Gamma Racing Day, het feest van zijn hoofdsponsor, laten schieten. Iwema zal toch aanwezig zijn op Assen maar dan enkel voor het uitdelen van handtekeningen.

Iwema kwam ten val tijdens de kwalificatie voor de Italiaanse GP op het circuit van Mugello. De Drent ging een dag later wel van start in de race nadat röntgenfoto’s gemaakt in de Clinica Mobile geen breuk lieten zien. Ook na een ziekenhuisbezoek in Nederland was er geen indicatie dat de pijn die Iwema voelde door iets anders kwam dan een zware kneuzing.

Na een MRI-scan, op initiatief van KNMV-bondscoach Barry Veneman, in het ziekenhuis van Almelo, blijkt dat Iwema´s sprongbeen gebroken is. Het sprongbeen verbindt de voet met het been. Waarschijnlijk heeft het opgehoopte vocht in Iwema´s voet ervoor gezorgd dat de breuk op eerdere foto’s niet zichtbaar was. Na constatering van de breuk is de voet direct in het gips gezet.

Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.