Belgische crossers gaan voor groen

Op het Salon van Brussel, februari van dit jaar, klonk het startschot van een heel bijzonder initiatief. Een nieuw aan te planten bos, bijeengespaard door de verenigde motocrossers van België. Onder initiatief van Eric Geboers, Joel Smets en Stefan Everts werden crossers opgeroepen een bijdrage te doen voor een nieuw aan te planten bos.

Dit natuurlijk om te laten zien dat crossers de ‘ergste niet zijn’ en ook zij ‘hart’ hebben voor het milieu. Met deze actie hopen ze een signaal af te geven en zo voor elkaar te krijgen dat de regering haar beloftes nakomt. Het schijnt namelijk zo te zijn dat deze regering afgesproken heeft de 10.000 man sterke crossgemeenschap van België te voorzien van twaalf tot vijftien legale oefenlocaties.

Maar in de praktijk zijn er tot nu toe alleen nog maar locaties gesloten. De huidige stand ligt op nog vier crossterreinen verdeeld over heel België. Via de site www.motorcrossco2bos.be kan deelgenomen worden aan het opbouwen van dit bos. Op het moment zijn er al 825 ‘virtueel’ en 212 bomen daadwerkelijk gepland. Crossen slecht voor het milieu?

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.