13 C
Nederland
woensdag 29 juni 2022

Belgische crossers gaan voor groen

Op het Salon van Brussel, februari van dit jaar, klonk het startschot van een heel bijzonder initiatief. Een nieuw aan te planten bos, bijeengespaard door de verenigde motocrossers van België. Onder initiatief van Eric Geboers, Joel Smets en Stefan Everts werden crossers opgeroepen een bijdrage te doen voor een nieuw aan te planten bos.

Dit natuurlijk om te laten zien dat crossers de ‘ergste niet zijn’ en ook zij ‘hart’ hebben voor het milieu. Met deze actie hopen ze een signaal af te geven en zo voor elkaar te krijgen dat de regering haar beloftes nakomt. Het schijnt namelijk zo te zijn dat deze regering afgesproken heeft de 10.000 man sterke crossgemeenschap van België te voorzien van twaalf tot vijftien legale oefenlocaties.

Maar in de praktijk zijn er tot nu toe alleen nog maar locaties gesloten. De huidige stand ligt op nog vier crossterreinen verdeeld over heel België. Via de site www.motorcrossco2bos.be kan deelgenomen worden aan het opbouwen van dit bos. Op het moment zijn er al 825 ‘virtueel’ en 212 bomen daadwerkelijk gepland. Crossen slecht voor het milieu?

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelVakantie-actie bij VTO
Volgend artikelMV duikt in de kunst

Gerelateerde artikelen