13 C
Nederland
donderdag 26 mei 2022

Bendsneyder knokt zich naar zijn beste Moto2-resultaat!

Met vijf punten op zak mogen NTS RW Racing GP en Bo Bendsneyder terugkijken op een uitstekende opening van het seizoen. De elfde plaats van Bo in de Grand Prix van Qatar is namelijk het beste resultaat voor zowel de Nederlander als NTS in de Moto2.

Met een kwalificatie op de vijfde plaats had Bo Bendsneyder zich al verzekerd van een goede uitgangspositie voor de race. Met een volle tank verloor hij een paar plaatsen in de eerste ronde, maar naarmate de wedstrijd vorderde wist hij het tempo goed bij te houden en kon hij zich prima staande houden in het gevecht met onder anderen Tom Lüthi, Fabio Di Giannantonio en Marcel Schrötter.

In de slotfase wist de Rotterdammer zich van plaats 14 op te werken naar de elfde plaats, op minder dan tien seconden van racewinnaar Tetsuta Nagashima.

“We kunnen terugkijken op een uitstekend weekend van Bo. We hebben laten zien waar we toe in staat zijn. De elfde plaats lijkt misschien tegen te vallen bij een start vanaf de vijfde plaats, maar Bo heeft naar mijn mening niets laten liggen. Het tempo lag hoog en dat heeft hij goed kunnen bijhouden.”

NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen

“Ik ben heel tevreden met plaats 11. In het begin had ik moeite met de volle tank, maar ik kwam steeds beter in het ritme naarmate de wedstrijd vorderde. Ik kon er steeds meer inhalen, zeker de jongens die afzakten doordat ze in het begin te veel van hun banden hadden gevraagd. Het is fijn om zo te beginnen, met het beste resultaat voor mijzelf en voor NTS in de Moto2. Het is duidelijk dat we een flinke stap hebben gezet dit seizoen, maar we moeten blijven werken om nog dichter bij de top te komen.”

Bo Bendsneyder
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen