22.3 C
Nederland
donderdag 19 mei 2022

DMoMX en Zwarte Cross in problemen door corona

Dat het coronavirus ook de motorsportwereld in z’n greep heeft, zal niemand verbazen. Zo is het doorgaan van de MotoGP op Circuit Of The Americas bijvoorbeeld zeer onzeker omdat ook daar evenementen niet doorgaan vanwege corona.

Maar voor de Nederlandse sportevenementen was er nog niet zoveel aan de hand. Zo ging de MXGP afgelopen weekeinde gewoon door, maar in Valkenswaard werd wel bekend dat de Italiaanse GP van 5 april in Pietramurata is uitgesteld naar het weekend van 18 en 19 juli.

Dat heeft voor Nederland als vervelende consequentie dat de voor dat weekend geplande finale van de Dutch Masters tijdens de Zwarte Cross komt te vervallen. De KNMV probeert een andere locatie en datum voor deze wedstrijd te vinden. Voor alle duidelijkheid om misverstanden te voorkomen: de Zwarte Cross gaat normaal door.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen