maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Benjan – Kawasaki met Soppe en Edwards in WK Supersport 300

Walid Khan Soppe (18) en de Australiër Tom Edwards (16) vormen komend seizoen het WK Supersport 300-team van Benjan – Kawasaki. Daarmee heeft Nederland opnieuw een zeer sterkte Kawasaki-troef in deze klasse, waar Scott Deroue en Robert Schotman volgend jaar ook hopen op succes met de nieuwe Kawasaki Ninja 400.

Afgelopen seizoen werd Walid tweede in het ADAC Northern Europe Cup Moto3-kampioenschap. Verder heeft hij natuurlijk drie jaar Red Bull Rookies Cup-ervaring en reed hij al in het Spaanse CEV Moto3 en het Duitse IDM Moto3. Tom Edwards is de regerend Yamaha R3 Cup-kampioen van Australië en werd tweede in het Australische Supersport 300-kampioenschap. Opvallend is dat hij in 2013 AMA Flat Track Youth Rider of the Year werd. 

Walid Khan Soppe: “Ik vind het leuk om in een nieuwe klasse te gaan rijden, al kan ik er natuurlijk nog niet zoveel over zeggen omdat het allemaal nog nieuw voor mij is, ook de motorfiets. Wat ik wel kan zeggen is dat ik een heel goed gevoel heb bij het team en dat ik heel veel zin heb in dit nieuwe en spannende avontuur.”

Teammanager Rob Vennegoor: “Wij zijn zeer verheugd om voor het derde jaar op rij samen te kunnen werken met Kawasaki. Dankzij de nieuwe Ninja 400 en ons sterke rijderspakket, hopen we komend seizoen echt mee te kunnen doen in WK Supersport 300. Zowel Walid als Tom is gemotiveerd én getalenteerd en hebben nu al heel veel ervaring ondanks hun jonge leeftijd. We zien 2018 daarom met vertrouwen tegemoet!”

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen