Bezoekersrecord openingsdag Bikers’ Classics

De liefhebbers van Grand Prix-motoren zijn ze nog niet vergeten. Tijdens de tien eerdere edities van de Bikers’ Classics kwamen er op een zaterdag nog nooit zoveel mensen naar het circuit van Spa-Francorchamps als vandaag. Bovendien maakte de uitbundig schijnende zon het mooiste circuit ter wereld nog eens aantrekkelijker! Op het hoogtepunt van de dag was het zelfs te warm. Alle aanwezige kampioenen – helaas ontbraken de Australiër Rob Phillis vanwege problemen met zijn visum en de Zwitser Philippe Coulon vanwege een rugoperatie – zochten na hun ronden op het circuit snel de verkoeling.

Dit jaar heeft de organisatie de nadruk gelegd op de Grand Prix 500 cc-machines. Een groot aanbod Suzuki RG’s, maar ook Yamaha’s en Honda’s – waaronder die van Wayne Gardner -heeft de paddock veroverd en bezorgde kenners veel plezier. Uit alle windstreken kwamen liefhebbers die niet alleen de 500’s maar ook de Superbikes en de zijspannen waarderen naar Francorchamps. De toeschouwers konden de driewielers bewonderen en genieten van de lenigheid van de passagiers. De Duitse kampioenen Steinhausen en Schwärzel waren ook van de partij.

Onder de zeventig teams die zich gekwalificeerd hebben voor de 4 Hours of Spa Classic, de tweede ronde van het European Classic Series, groeit de spanning voor de race die zal starten om 20.00 uur. Voor het begin van de race zal iedereen, van kampioen tot amateur alsmede ook leden van verschillende clubs, gezamenlijk een ronde rijden over het oude circuit van Francorchamps.

Het programma van de zondag, dat start om 9.00 uur, vertoont grote overeenkomsten met dat van deze zaterdag. Het bestaat andermaal uit parades voor de zijspannen, de 500’s en de Superbikes, terwijl ook de gebruikelijke animaties (de pitwalk, de handtekeningensessies, de markt van oude onderdelen, films, etcetera), twee ProClassic-wedstrijden en talloze series voor de ‘Gentlemen Riders’op het programma staan.

Meer informatie: www.bikersclassics.be

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.