Bezoektip: 501 kilometer van Assen

Voor diegenen die de kaartjes van bijvoorbeeld de TT te duur vinden, maar wel van motorisch spektakel houden, is morgen de ideale dag. Op het TT-circuit van Assen wordt morgen de ‘500 kilometer van Assen’ gereden. Een spectaculaire endurance-race met heuse Le Mans-start.

In 2013 bleek het een groot succes, en ook dit jaar is het startveld tot de nok toe gevuld. Door de geweldige animo is er zelfs een tekort aan pitboxen en heeft de organisatie meerdere grote tenten geregeld welke dienst doen als pittenten.

Gecombineerde teams van rijders uit of alleen de OW Cup of een combinatie van rijders uit de OW Cup en rijders uit het ONK strijden om wie het snelst de 111 ronden af kan leggen. Doordat ONK-coureurs samen geen team mogen vormen is het niveauverschil klein en zal de strijd opnieuw, net zoals vorig jaar, erg spannend zijn.

Morgenochtend worden er drie kwalificaties verreden, en tegen de klok van 14:45 gaat het complete startveld van start. En ja, bezoeken is gratis en zelfs de paddock is vrij te bezoeken, al zal het door de gigantische drukte (vijftig teams, honderd coureurs en vele monteurs) beter zijn om een beetje afstand te houden. Hoe dan ook, de tribunes zijn open en het dak van de pitboxen ook, waarvandaan je een geweldig zicht over het gehele circuit hebt.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.