Bizarre bijltjesdag voor crossers

Glenn Coldenhoff is voor lange tijd uitgeschakeld. De 23-jarige crosser uit Heesch was bezig aan zijn beste seizoen ooit. Vanmiddag heeft hij tijdens een training op het circuit van Olmen (België) een zware knieblessure opgelopen. ‘Soldaat geveld. Hoff ligt eruit. Het zal een langdurig herstel worden’, liet hij gisteravond laat via Twitter weten. 

Op het circuit van Eersel gebeurde een groot en heftig ongeluk, waarbij na een val in één klap drie toppers geblesseerd raakten. Een gestrande coureur bleef achter een springbult staan. De aanstormende Mike Kras kon hem niet zien en klapte op hem. Meteen daarna reden Todd Waters en Max Nagl op hen in. Kras liep een gebroken nek, gebroken rugwervel en een klaplong op. Het zijn nette breuken, waardoor geen operaties noodzakelijk zijn. Kras heeft in zijn lichaam nog gevoel en vertoont geen verlammingsverschijnselen. Waters brak een bovenbeen, Nagl een pols.

Jeffrey Herlings reageerde op Twitter met ‘Wat een slechte dag voor de motorcross’. 

Foto: Glenn Coldenhoff, coldenhoffracing.nl

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.