13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

H-D Museum voegt FatBoy toe aan collectie

Dit is een persbericht, opgesteld door de importeur of fabrikant van het product. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Rijswijk, 23 april 2014 – Het Harley-Davidson Museum in Milwaukee heeft er een prestigieus museumstuk bij: een Harley-Davidson Fat Boy® uit 1990, die gebruikt is in de film ‘Terminator 2: Judgment Day’ met in de hoofdrol Arnold Schwarzenegger.

Tijdens de opnamen van deze film was de Fat Boy één van Harley-Davidson’s nieuwste modellen. “Terminator 2 is een icoon in de filmindustrie en onderdeel van onze populaire cultuurhistorie”, zegt Jim Fricke, curator van het Harley-Davidson Museum. “Deze motor speelde zonder twijfel één van de belangrijkste filmrollen in de geschiedenis van Harley-Davidson. Wij zijn enthousiast dat de motor nu een permanente plek heeft gekregen in het museum, waar het voor de volgende generaties bewaard wordt.” De Fat Boy, die behoorlijk is getekend door de filmopnamen, is nu onderdeel van meer dan 450 motoren en andere museumstukken in het Harley-Davidson Museum.

Over het Harley-Davidson Museum
Het Harley-Davidson Museum is gevestigd op het adres 400 West Canal Street in Milwaukee (Wisconsin, VS) en is het hele jaar geopend. Meer informatie is te vinden op h-dmuseum.com.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen