Bootsma overleden

Gisteren is voormalig ijsracer en succesvol bouwer van de Tibo-frames voor de ijsrace Tjitte Bootsma overleden. Hij leed aan een slopende ziekte. Bootsma, beter bekend als Tibo, begon in 1985 met ijsspeedway. Het hoogtepunt was de bronzen medaille voor landenteams in 1993, die hij samen met Anne van der Helm en Robert Jan Munnecom pakte. Tijdens zijn carrière kwam Bootsma er al snel achter dat de frames zeer matig waren.

Daarop besloot hij zijn eigen frames te bouwen onder de naam Tibo. En met succes want rijders behaalden met dit frame inmiddels tien wereldtitels. Bootsma veroorzaakte met dit succes veel opschudding in het vrij gesloten speedway-paddock. Helemaal nadat zijn frame meteen won bij de WK-vuurdoop. Iets waar vooral de Russen niet echt vrolijk van werden.

Bootsma is slechts 56 jaar geworden. Hij laat een vrouw en drie kinderen achter.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.