vrijdag 26 april 2024

BOVAG wil gebruiksdagen klassiekers

De volledige afschaffing van de MRB-vrijstelling (motorrijtuigenbelasting) voor oldtimers, zoals het regeerakkoord van VVD en PvdA wil, is voor BOVAG een brug te ver. De BOVAG klaagt echter niet alleen, de brancheorganisatie komt ook met een haalbare oplossing en dat is zeer positief te noemen.

Het is volgens de BOVAG vanuit milieuoogpunt begrijpelijk dat de overheid kritisch kijkt naar de manier waarop de vrijstelling voor de MRB c.q. de 'wegenbelasting' nu wordt gebruikt. De regeling is ooit in het leven geroepen om het mobiele erfgoed te beschermen, maar in de praktijk kopen veel automobilisten een (relatief jonge) oldtimer voor het dagelijks gebruik.

Er worden volgens de organisatie zelfs heel veel van dat soort MRB-vrije auto’s uit het buitenland gehaald, en die worden vrijwel zonder uitzondering voor dagelijks verkeer ingezet.

BOVAG pleit voor een systeem van gebruikersdagen. De liefhebber mag maar een maximaal aantal dagen per jaar de weg op met de oldtimer om in aanmerking te komen voor de MRB-vrijstelling. Wie meer rijdt dan dat beperkte aantal dagen, is gewoon MRB verschuldigd.

Klinkt niet onaardig! Toch…

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen