woensdag 4 oktober 2023

Bos breekt drie nekwervels

Het begon zo mooi voor Kervin Bos tijdens de Dunlop-test op het Spaanse Albacete. De coureur uit Wilnis had al snel een goede ritme te pakken en ook de afstelling van de Yamaha R6 was in orde. Met een positief gevoel begon het team aan de tweede dag. Maar net voor de lunch ging het mis en kwam Bos ten val. Hoewel het geen zware crash was, toucheerde de Van der Heyden Motors Racingteam-coureur op een ongelukkige manier de bandenstapel. Uit onderzoek blijkt dat hij daarbij drie nekwervels gebroken heeft.

Kervin Bos: “Het was echt maar een kleine highsider. Ik kon de motor redelijk goed opvangen maar helaas had ik geen tijd meer om de Yamaha op het rechte spoor te zetten. Daardoor belandde ik, met mijn hoofd hangend over de neus van de motorfiets, in de bandenstapel. Op de plek waar mijn nek klem kwam te zitten, voelde ik bij die impact een grote druk. We zijn daarom meteen voor controle naar een Spaanse ziekenhuis gegaan. In eerste instantie leken de drie wervels gescheurd te zijn maar verder onderzoek door dokter Luyten in het Amphia ziekenhuis te Breda wees uit dat het toch om drie breuken gaat. Gelukkig zijn het wel mooie en stabiele breuken en hoef ik niet geopereerd te worden. Daarnaast is er geen risico op blijvend letsel. Het enige dat ik niet mag doen is de wervels belasten. Werken is dus bijvoorbeeld geen enkel probleem. Racen helaas wel.”

“Tot en met 10 april moet ik een nekbrace om. Daarna zijn de breuken genezen en kan ik beginnen met het trainen van mijn nekspieren. Wanneer ik mijn rentree mag maken, zal medio april bekend zijn. Natuurlijk baal ik enorm want het voorseizoen is nu al voorbij. Aan de andere kant, het racejaar is lang en de eerste dag van de Dunlop-test op Albacete gaf mij een zeer goed gevoel. Ik ben dan ook niet uit het veld geslagen door deze tegenslag en kan niet wachten om weer te rijden.”

Binnenkort meer nieuws over het herstelproces van Bos.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image