Politieprijsvraag: 56% alles goed

Het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) heeft de prijsvraag om in aanmerking te komen voor één van de 32 motortrainingen gesloten. In totaal deden 1081 motorrijders mee, waaronder slechts 90 vrouwen. Net geen 56 procent had alles goed. Vooral de laatste vraag zorgde voor veel verwarring.

1. Moet je op de motor een goedgekeurde helm dragen?
Ja, de helm moet voorzien zijn van een voorgeschreven goedkeuringsmerk.

2. Wanneer mag je niet met groot licht rijden?
Bij dag, bij het tegenkomen van een andere weggebruiker en bij het op korte afstand volgen van een ander voertuig.

3. Een file rijdt met een snelheid van 50 km/u. Mag je deze met de motor inhalen?
Nee, dit mag ingevolge de gedragscode slechts als de file stilstaat of langzaam rijdt.

4. Je nadert met de motor een file. Mag je de knipperende waarschuwingslichten gebruiken?
Ja, om het achteropkomend verkeer erop te attenderen.

5. Je sleept een collega-motorrijder. Mag dat?
Nee, je mag helemaal niet slepen met een motorfiets.

De winnaars krijgen binnenkort bericht over de deelname aan de motortraining op Paaszaterdag 7 april 2012 op het politie-oefencircuit in Lelystad. Zij krijgen dan training van motorrijinstructeurs van de PolitieAcademie en de Verkeerspolitie van het KLPD.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.